BYLINKOVÉ RECEPTY NA PRÁZDNINY

1040.jpg

Bylinkové uzené kotlety

Potřebujeme:

2 svazky petrželky, 1 svazek tymiánu a šťovíku, stroužek česneku, pepř, 1 kg uzených kotlet bez kostí, 1 cibule, 250 ml jablečné šťávy, 500 ml zeleninového vývaru (z kostky), 50 ml olivového oleje, sůl, 2 lžíce hořčice

Jak na to:

1. Bylinky omyjeme a osuší¬me. Z poloviny otrháme lístky a najemno je posekáme. Česnek oloupeme, nadrobno nakrájíme a smícháme s bylinkami a pepřem. Maso omyje¬me a potřeme kořenící směsí. Marinujeme 60 min.

2. Cibuli oloupeme a pokrájí¬me. V kastrolu ohřejeme jab¬lečnou štávu a 480 ml vývaru. Vložíme kotlety, cibuli a snítku tymiánu. Dusíme na mírném ohni asi 50 min. Hotové vyjmeme, necháme vychlad¬nout a nakrájíme.

3. Ze zbylých bylinek otrháme lístky a spolu se zbytkem výva¬ru, olejem, solí, pepřem a ho¬řčicí z nich umícháme pastu. Podáváme k masu zvlášť.

Bylinkové houstičky

Potřebujeme :

2,5 dcl mléka, hrst petrželové nati,1lžička soli, lžíce majoránky,500 g pol. Mouky, 5 g másla, hrst sekané pažitky, 1 lžička cukru, 1 lžička tymiánu, 1 bal. Sušených kvasnic, 2 žloutky

Na ozdobu – kmín, koriandr

Na potření – žloutek, voda

Jak na to :

Mouku dáme do mísy a promícháme se suchým droždím, solí a cukrem. Přidáme vlažné mléko, máslo a žloutky. Majoránku a tymián přebereme, umyjeme a přidáme ostatní nadrobno posekané bylinky. Vypracujeme husté těsto. Přikryté těsto necháme kynout na teplém místě 30 minut. Ještě jednou promícháme a na moukou posypané desce rozválíme na tloušťku 2 - 3 cm.

Okrouhlou formičkou vykrajujeme malé houstičky. Poskládáme je na moukou posypaný plech a ještě necháme kynout 10 minut. Potřeme žloutky rozmíchanými ve vodě a posypeme kmínem a koriandrem.

Bylinkové houstičky pečeme v troubě předehřáté na 200 °C 15 minut. Bylinkové houstičky podáváme teplé nebo studené.

Bylinkové máslo

Potřebujeme :

150g másla, hrst jemně sekaných bylinek podle vlastní chuti,2 stroužky česneku,sůl, toastový chléb,1 mrkev

Jak na to :

Máslo necháme chvíli změknout, aby se s ním lépe pracovalo. Vmícháme do něj hrst jemně nasekaných bylinek, drcený stroužek česneku a podle chuti osolíme. Máslo natlačíme do formiček vybraného tvaru a ty dáme na půl hodiny do mrazáku. Opečené plátky chleba obložíme jemně nastrouhanou mrkví, opatrně na ně vyklepneme ztuhlé máslo a vše můžeme ještě dozdobit bylinkami dle fantazie.

Česneková pomazánka s kerblíkem a řeřichou

Potřebujeme :

1 tavený sýr,4 stroužky česneku, 10 g tvrdého sýra,majonéza,sůl, lžíci sekaného kerblíku a řeřichy

Jak na to :

Nastrouháme eidam, přidáme rozmačkaný česnek, tavený sýr a majonézu. Pořádně promícháme a necháme uležet. Poté ještě můžeme dochutit majonézou, nebo přidat česnek, kerblík , řeřichu a osolit.

Mlsná pomazánka

Potřebujeme :

1 vejce, svazek ředkviček, lžíci sekané bazalky, lžíci sekané petrželové natě, 1 cibule, 1 bílý jogurt, ½ tvarohu, sůl

Jak na to :

Vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Ředkvičky omyjeme a nastrouháme na hrubším struhadle. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Jogurt důkladně rozmícháme s tvarohem a přidáme do něj vejce, cibuli, zelené natě i ředkvičky. Promícháme a osolíme.

Rychlé pikantní bylinkové nudle

Potřebujeme :

Nudle, česnek, tvrdý sýr, máslo, sůl, rozmarýn,bazalka, petrželová nať, majoránka

Jak na to :

Bylinky posekáme nadrobno a přidáme je spolu s máslem do uvařených a ještě horkých nudlí. Vše důkladně promícháme, posypeme strouhaným sýrem a ihned podáváme. Hodí se jako rychlý pokrm pro hladovce

Foto autorka textu

Klíčová slova

kuchařka

Diskuze

Přidat příspěvek do diskuze

 
Receptář prima nápadů +420 605 55 35 35

WEB provozuje výrobce TV Receptáře prima nápadů

Friendly Production s.r.o., Na stráži 11,

180 00 Praha 8 - Libeň

www.friendly-production.cz

receptar@friendly-production.cz

Hobby portál Telereceptář

Doprovází televizní hobby

pořady

info@telereceptar.cz

Profil na Facebooku 

Profil na Twitteru

Ceník inzerce na tomto webu

Friendly Production s.r.o., Na stráži 11

180 00 Praha 8 - Libeň

Ceník inzerce v PDF ke stažení ZDE

Objednávky přijímáme na

inzerce@telereceptar.cz