Borůvková buchta se zakysanou smetanou
Borůvky jsou dnes na trhu za pár korun - můžeme si z nich upéct borůvkovou buchtu, nebo je můžete zamrazovat na zimu. A v zimě si upečete tuto buchtu jako nostalgii za létem. Buchta vydrží vláčná a měkká i více dnů.
--------------------------------------------------------------------------------
Co budeme potřebovat:
170g cukr krupice
3 vejce
170g Hery
1 prášek do pečiva
1 zakysaná smetana
150g hladké mouky
70g polohrubé mouky
3 lžíce oleje
5 lžic vody
Pracovní postup:
Ušleháme Heru s cukrem , přidáme vejce, olej a přidáváme vodu po lžících a šleháme do pěny.
Přimícháme mouku s kypřicím práškem a přimícháváme smetanu.
Borůvky (čerstvé nebo zmražené) obalíme v hladké mouce (nebudou tak propadávat těstem na dno).
Hmotu nalijeme na plech a posypeme borůvkami.
Troubu předehřejeme na cca 220°C, po vložení zmírníme na cca 180°C a pečeme asi 30-40 minut
Přeji dobrou chuť.
http://rucnipracehk.blog.cz/rubrika/recepty-sladke-na-plech-pro-vice-stravniku