Borůvková buchta se zakysanou smetanou

390.jpg Borůvky jsou dnes na trhu za pár korun - můžeme si z nich upéct borůvkovou  buchtu, nebo je můžete zamrazovat na zimu. A v zimě si upečete tuto buchtu  jako nostalgii za létem. Buchta vydrží vláčná a měkká i více dnů.

--------------------------------------------------------------------------------

Co budeme potřebovat:

170g cukr krupice

3 vejce

170g Hery

1 prášek do pečiva

1 zakysaná smetana

150g hladké mouky

70g polohrubé mouky

3 lžíce oleje

5 lžic vody

Pracovní postup:

Ušleháme Heru s cukrem , přidáme vejce, olej a přidáváme vodu po lžících a šleháme do pěny.

Přimícháme mouku s kypřicím práškem a přimícháváme smetanu.

Borůvky (čerstvé nebo zmražené) obalíme v hladké mouce (nebudou tak propadávat těstem na dno).

Hmotu nalijeme na plech a posypeme borůvkami.

Troubu předehřejeme na cca 220°C, po vložení zmírníme na cca 180°C a pečeme asi 30-40 minut

Přeji dobrou chuť.

http://rucnipracehk.blog.cz/rubrika/recepty-sladke-na-plech-pro-vice-stravniku

391.jpg 392.jpg

 
Receptář prima nápadů +420 605 55 35 35

WEB provozuje výrobce TV Receptáře prima nápadů

Friendly Production s.r.o., Na stráži 11,

180 00 Praha 8 - Libeň

www.friendly-production.cz

receptar@friendly-production.cz

Hobby portál Telereceptář

Doprovází televizní hobby

pořady

info@telereceptar.cz

Profil na Facebooku 

Profil na Twitteru

Ceník inzerce na tomto webu

Friendly Production s.r.o., Na stráži 11

180 00 Praha 8 - Libeň

Ceník inzerce v PDF ke stažení ZDE

Objednávky přijímáme na

inzerce@telereceptar.cz