RECEPTÁŘ PRIMA NÁPADŮ 35. DÍL 2.9.2012 – online, zahrada, dům, byt, chalupa


00:19

Začátek pořadu

01:37

Během přicházejícího podzimu ještě rádi posedíme pod pergolami a stále nás může obtěžovat nepříjemný hmyz.

V této epizodě RPN se dozvíte jak si pomoci, aby posezení během babího léta bylo příjemné.

05:39

Krátké – rychlé rady

  • Vyhubení plevelů v trávníku
  • Jak na svilušky na okurkách ve skleníku
  • Plody dozrávají a vhodný postřik pomůže těsně před sklizní

07:12

V zahradnictví u pana Jiřího Peťury v Nymburce o budování jezírek a potůčků, o rostlinách do jezírek, rybách a hloubce vody. Majitel nového jezírka musí také myslet na průběh zimního období.

10:08

Pan Kopřiva radí, kdy zahájit sklizeň brambor a jak postupovat při sklizni hlíz. Pro větší pozemky se při obdělávání půdy a sklizni výborně hodí stavebnicový systém traktůrku VARI. Pan Kopřiva doporučuje jak po sklizni brambory skladovat.

www.vari.cz

13:16

Vyhlášení vítězů soutěže www.motucko.cz

Vyhlášení vítězů soutěže www.spontex.com

14:42

Pan Vlastimil Kastner informuje o druzích bambusů a radí jak bambus pěstovat. Důležitý je také stav rostlin při jejich pořízení. Rovněž důležité je místo, které si vybereme pro vysazování bambusů, jakou půdu zvolíme a jak se dále o bambus budeme starat zálivkou a hnojením .

18:44

Nad dopisy diváků.

22:22

Jaký je rozdíl mezi dřevostavbou a srubem ? Ve video ukázce se dozvíme nejen o tom, ale i o rozdílu mezi srubovou technologií norskou, ruskou a kanadskou. Důležitý je pro stavbu srubu výběr dřeva, pokud možno ze zimní těžby. Údržba srubového domu spočívá v impregnaci oleji a izolaci. Stavba má životnost několik set let.

26:00

NOVÁ soutěž www.novabrik.cz

27:32

O suchém stavebnicovém systému a jak začít se stavbou nízké opěrné zdi. Jak připravit základy, jak si poradit se spodní vodou a jak by opěrná zeď měla být široká při určité výšce. Systém se skládá ze čtyř stavebních prvků. Lze kombinovat různé barevné odstíny a povrchy betonových prvků. Dozvíme se také jak zdi ukončovat a jak zakrýt vrchní stranu zdí.

www.novabrik.cz

31:24

Paní Janků vysvětluje jak pečovat o levandule. Jak je vysazovat, jakou půdu použít a v jakých nádobách a s jakou zeminou rostliny pěstovat. Důležitá je také příprava rostliny na zimu. Sklizené květy jsou ideální pro provonění skříní s oblečením.

35:28

Okrasné dřeviny lze namnožit i v domácích podmínkách. Právě teď je vhodná doba pro řízkování. Paní Dušková popisuje jak řízkování provádět a poté jaký substrát používat. Po 14 dnech řízky zakoření a po měsíci je lze rozesadit.

39:44

Pan dr. Podlaha připomíná soutěž „Kdo z vás to má“ . Informuje, jak se do soutěže přihlásit se svými pěstitelskými, chovatelskými i řemeslnými úspěchy.

41:51

O výsadbě nového jahodníku hovoří paní Ludmila Dušková. Nejdříve je třeba pokud možno rotavátorem připravit půdu do hloubky. Důležité je opatřit si dobře vyvinuté sazenice. Výhodné je použít černou netkanou textílii, která brání růstu plevele a také brání později poškození plodů . Sazenice by se měly sázet 40 cm od sebe, řádky 80 cm od sebe. Paní Dušková navrhuje vysázet různé odrůdyjahodníku, abychom si prodloužili sklizeň.

46:26

NOVÁ soutěž www.sanuk.cz

47:11

Pan Peťura si pořídil koníka plemene falabella. Není sice příliš užitečný pro práci, ale je velmi přítulný. Dobrý přítel rodiny, má rád děti.

49:55

Rekapitulace rad

50:28

Pozvánka na výstavy

51:40

Závěr pořadu

 
Receptář prima nápadů +420 605 55 35 35

WEB provozuje výrobce TV Receptáře prima nápadů

Friendly Production s.r.o., Na stráži 11,

180 00 Praha 8 - Libeň

www.friendly-production.cz

receptar@friendly-production.cz

Hobby portál Telereceptář

Doprovází televizní hobby

pořady

info@telereceptar.cz

Profil na Facebooku 

Profil na Twitteru

Ceník inzerce na tomto webu

Friendly Production s.r.o., Na stráži 11

180 00 Praha 8 - Libeň

Ceník inzerce v PDF ke stažení ZDE

Objednávky přijímáme na

inzerce@telereceptar.cz