RECEPTÁŘ PRIMA NÁPADŮ 16.12.2012, 49. DÍL, INTERNETOVÁ VERZE

1891.jpg




 

Začátek 49. a v roce 2012 posledního dílu Receptáře prima nápadů

Pokud si budete chtít prohlédnout video 49. dílu Receptáře prima nápadů, najdete je ZDE :
http://play.iprima.cz/all/302407/2501 

00:20

Vnoučata dr. Podlahy, Aneta a Vincenc Ignác Novotní

hrají a zpívají koledy na úvod posledního letošního Receptáře.

02:48

Ředitel polabského národopisného muzea v Přerově nad Labem Jan Vinduška provází návštěvníky vánoční výstavou. Výstava je otevřena celý prosinec v pátek, sobotu a neděli.

Více na http://www.polabskemuzeum.cz/prerov-nad-labem/vystavy  

05:14

Vánoční bytové květiny, vánoční kaktus, azalka, brambořík, vánoční hvězdy vyžadují samostatnou pozornost. Paní Muellerová z AgroBio Opava říká jakou.

kapalné hnojivo Fantazie Kvetoucí rostliny: http://shop.agrobio.cz/hnojiva/fantazie-kvetouci-pokoj.rostliny-500-ml.html

kapalné hnojivo pro kyselo milné rostliny - Pokon Hortenzie - http://shop.agrobio.cz/hnojiva/pokon-hortenzie-500-ml.html

kapalné hnojivo pro kaktusy: Pokon Kaktusy - http://shop.agrobio.cz/hnojiva/pokon-kaktusy-250-ml.html

Rady:

výživa orchidejí - Pokon Orchideje - http://shop.agrobio.cz/hnojiva/pokon-orchideje-250-ml.html

Dekorace truhlíků - Pokon Kakaové mušle - http://shop.agrobio.cz/substraty/pokon-kakaove-musle-10l.html

10:50

Pan Kopřiva zavede diváky k třebíčskému betlému a ukáže, jak se betlém na Třebíčsku stavěl a jak jej po „třebíčsku staví dnes on“.

Více také na :

http://zamek-trebic.cz/pozvanka-vernisaz.pdf  

15:24

Vyhlášení vítězů soutěže www.bonaspraymop.cz  

Vyhlášení vítězů soutěže www.piniapharma.cz  

16:10

Paní dr. Hrabětová mluví o starých druzích vánočního pečiva.

Ingredience na staré vánoční pečivo „Řezy od Houškové“:

16 dkg mouky, 5 dkg cukru, trocha prášku do pečiva, 2 vejce, 5 dkg másla, vlašské nahrubo nasekané ořecha, 1 táfle čokolády na vaření. Těsto se rozdělí na dva díly a ve dvou válečcích se 20 minut peče a hned po vyjmutí z trouby se krájí a poté zdobí běžnou bílkovou polevou.

19:01

NOVÁ soutěž www.visilut.cz  

20:44

Další vánoční koleda.

21:13

Marie Retková navštívila Receptář prima nápadů a vzpomíná na společná účinkování v televizi s dr. Podlahou a panem režisérem Zdeňkem Podskalským.

Paní Retková přinesla také svůj prima nápad na vánoční svícen.

25:32

Do Botanické zahrady v Praze Tróji jsme se zašli odborníků zeptat jak pomoci ptákům přikrmováním. Dozvěděli jsme se jaká jsou pravidla podoby a umístění správných krmítek a jejich obsahu.

30:15

Nad dopisy diváků s dr. Podlahou. Ceny, aku šroubovák a výrobník sodovky přidělí pan Podlaha vítězům soutěže Kdo z vás to má za prosinec 2012 a leden 2013, na konci ledna 2013.

32:59

Bramborové saláty paní Věry Čáslavské. Často vaří 3 druhy salátů, český, mexický a japonský.

Ingredience a postup přípravy mexického salátu :

k osoleným a opepřeným bramborům přidáme rajčata, čili papričky, žlutou nasekanou papriku, přidáme dressing z avokáda, cibule, česneku a citronu, navrchu nazdobíme koriandrem.

38:19

Paní dr. Hrabětová s pomocnicemi připravuje jednoduché staré papírové ozdoby.

41:47

NOVÁ soutěž www.bonaspraymop.cz  

42:34

Paní Dušková hovoří o purpuře a jak si vánoční vůni doma vytvořit.

47:15

Rekapitulace rad

47:54

Pozvánka na výstavy

48:18

Závěr pořadu s vnuky dr. Podlahy Anetou a Vincencem Ignácem Novotnými a koledou v jejich podání.

Diskuze

Přidat příspěvek do diskuze
  • Neregistrovaný uživatel
    15.03.2013 | 13:31

    Smazal jsem tento diskuzní příspěvek, protože byl v rozporu s kodexem diskutujícího pod blogovými články na www.telereceptar.cz. Děkuji za pochopení. Admin Telereceptáře

  • Neregistrovaný uživatel
    16.12.2012 | 20:27

    Pepek

    nevíte kolik tam přijde těch ořechu? Odpověďět

    • Neregistrovaný uživatel
      16.03.2013 | 10:42

      Smazal jsem tento diskuzní příspěvek, protože byl v rozporu s kodexem diskutujícího pod blogovými články na www.telereceptar.cz. Děkuji za pochopení. Admin Telereceptáře

  • Neregistrovaný uživatel
    16.12.2012 | 13:20

    nomi1607

    Dobrý den.
    U řezy od Houškové není uveden u mouky druh mouky.Hladká nebo polohrubá ???? Děkuji. Odpověďět

    • Neregistrovaný uživatel
      16.12.2012 | 17:07

      Admin

      Moje žena říká, že je to jako biskupský chlebíček, takže asi hladká, ale prý polohrubá neuškodí v nouzi.
      Paní Hrabětové se můžeme zeptat až zítra. ;-) Odpověďět

  • Neregistrovaný uživatel
    17.12.2012 | 13:51

    Marta

    Dobrý deň, ihneď som
    piekla koláč slečny Houškové. Je fantastický, rýchly a božský, Dala som múku hladkú špeciál, tafle - 10 dkg čokolády, 5 dkg klasického masla a primerane vlaškých orechov (koľko som mala/, Áno cesto bolo redšie, dala som ho schladiť, piekla som ho viac ako 20 min. pri 180 st, no koláč mi popukal. Kkrájala som ho ihdeď horúci. Citronová poleva 1 PL teplej vedy, 1 PL šťava z citronu a asi 10 dkg práškového cukru. Koláč sa mi velmi páči. Odpověďět

    • Neregistrovaný uživatel
      18.12.2012 | 09:43

      Aneta

      Hezký den,mě přišlo že ta mouka byla dost sypká,tak jsem dala POLOHRUBOU a cukroví je skvěléééé :) :) Odpověďět

      • Neregistrovaný uživatel
        17.03.2013 | 17:57

        Smazal jsem tento diskuzní příspěvek, protože byl v rozporu s kodexem diskutujícího pod blogovými články na www.telereceptar.cz. Děkuji za pochopení. Admin Telereceptáře

    • Neregistrovaný uživatel
      16.03.2013 | 16:06

      Smazal jsem tento diskuzní příspěvek, protože byl v rozporu s kodexem diskutujícího pod blogovými články na www.telereceptar.cz. Děkuji za pochopení. Admin Telereceptáře

  • Neregistrovaný uživatel
    16.12.2012 | 21:08

    Marie

    Tak mouku jsem dala hladkou,celou 100g čokoládu a dvě plné hrstě ořechů.Těsto se docela lepilo,ale jen ze začátku,pekla jsem déle než 20 min,ale záleží na troubě.Výsledek vynikající,ale poleva mě přijde zbytečná.Ať se daří!!!g9 Odpověďět

  • Neregistrovaný uživatel
    16.12.2012 | 17:55

    lída

    Prosím o vysvětlení výrazu táfle čokolády. Znamená to tabulku čokolády 100 g? Děkuji Odpověďět

  • Neregistrovaný uživatel
    16.12.2012 | 14:23

    evulka

    Správný dotaz, také jsem se chtěla zeptat. Děkuji za rychlou odpověď, abych mohla péci. Odpověďět

  • Neregistrovaný uživatel
    16.12.2012 | 15:33

    eva

    A poleva se dá prosí také zaschnou do trouby? Odpověďět

    • Neregistrovaný uživatel
      16.12.2012 | 17:04

      Admin

      Ne do trouby ne, poleva až za studena asi jako na perníčky. Odpověďět

  • Neregistrovaný uživatel
    16.12.2012 | 21:38

    EVA

    DOBRÝ DEN, PŘESNĚ TAKTO PODANÉ RECEPTY MILUJI!!! A MOHU SE U NICH VZTEKNOUT. POKUD CHCI NĚKOMU DÁT RECEPT, TAK MUSÍM ŘÍCI Z JAKÝCH SUROVIN A JAKÉ MNOŽSTVÍ. UŽ KDYŽ JSEM TO VIDĚLA V RECEPTÁŘI, TAK JSEM BYLA NAŠTVANÁ...VZHLEDOVĚ HEZKÉ A ASI I DOBRÉ CUKROVÍ, ALE NA CO MI TO JE?
    KRÁSNÉ VÁNOCE PŘEJE EVA Odpověďět

    • Neregistrovaný uživatel
      16.12.2012 | 22:06

      Soňa

      To je přesně tak, když je tam u toho chlap, který o vaření nemá páru a neumí upozornit na to , že asi pro lidi ten recept bude křížovka.
      Taky jsem byla pěkně naštvaná !!!!!! Soňa :-( Odpověďět

    • Neregistrovaný uživatel
      16.03.2013 | 13:32

      Smazal jsem tento diskuzní příspěvek, protože byl v rozporu s kodexem diskutujícího pod blogovými články na www.telereceptar.cz. Děkuji za pochopení. Admin Telereceptáře

 
Receptář prima nápadů +420 605 55 35 35

WEB provozuje výrobce TV Receptáře prima nápadů

Friendly Production s.r.o., Na stráži 11,

180 00 Praha 8 - Libeň

www.friendly-production.cz

receptar@friendly-production.cz

Hobby portál Telereceptář

Doprovází televizní hobby

pořady

info@telereceptar.cz

Profil na Facebooku 

Profil na Twitteru

Ceník inzerce na tomto webu

Friendly Production s.r.o., Na stráži 11

180 00 Praha 8 - Libeň

Ceník inzerce v PDF ke stažení ZDE

Objednávky přijímáme na

inzerce@telereceptar.cz