ŘEZY OD HOUŠKOVÉ, TENTOKRÁT KOMPLETNÍ RECEPT

1992.jpg


V posledním loňském předvánočním díle Receptáře prima nápadů nám paní Hrabětová ukazovala přípravu jednoduchého cukroví "Řezy od Houškové".

Řada divaček Receptáře se po zhlédnutí dílu dotazovala na přesné znění receptu a tak jsme o ně požádali přímo paní Hrabětovou. Dostali jsme tuto odpověď za níž autorce děkujeme.

Dobrý den, velmi se omlouvám, že Vám odpovídám až nyní,dobírala jsem si mezi svátky dovolenou a Váš dotaz se mi pak ztratil mezi novoročenkami. Netušila jsem, že bude o recept zájem, přihodila jsem ho jen aby řeč nestála. U nás v rodině se s ním začíná vánoční pečení už od nepaměti snad sto let a já to dávám dohromady od oka.

Původně ho máme takto napsaný: 20 dkg mouky snad raději hladké (když mám po roce polohrubou, tak se nic neděje), 16 dkg cukru písku (ani moučka nevadí), 5 dkg másla (dávám necelou čtvrtku kostky), 2 vejce, 10 dkg strouhaných oříšků (dávám tak dvě plné hrsti vlašských), trošku prášku do pečiva (asi čtvrt pytlíčku) a jednu čokoládu na vaření, nakrájenou na kostky.

Všechno spojím dohromady ve vláčné těsto a udělám na plech (na pečicí papír) dva válečky do 4 cm široké a peče se to v horké troubě do dvaceti minut až to na povrchu zrůžoví. Musí se to hned horké krájet asi na centimetrové řezy, protože po vychladnutí by se to moc rozdrobilo.

Z 10 dkg moučkového cukru 1 bílku a trochu citronové šťávy na to udělám hustou bílou polevu a každý kousek potřu zvlášť.

I když jsme dřív doma dělávali hodně druhů cukroví, tyhle řezy byly snědené nejdřív. Kdybyste měli zájem, podívala bych se ještě po nějakých prastarých a zapomenutých receptech. A tak na závěr Vám i celému kolektivu přeji to nejlepší a hodně spokojených diváků.

S pozdravem J.Hrabětová

Klíčová slova

cukroví vánoční

řezy od houškové

kuchařka

Diskuze

Přidat příspěvek do diskuze
  • Neregistrovaný uživatel
    08.12.2013 | 22:29

    Smazal jsem tento diskuzní příspěvek, protože byl v rozporu s kodexem diskutujícího pod blogovými články na www.telereceptar.cz. Děkuji za pochopení. Admin Telereceptáře

  • alena andrzejczykova
    24.11.2013 | 10:23

    alena andrzejczykova

    Robila som minuly rok 2 davky boli užasne !!! Odpověďět

 
Receptář prima nápadů +420 605 55 35 35

WEB provozuje výrobce TV Receptáře prima nápadů

Friendly Production s.r.o., Na stráži 11,

180 00 Praha 8 - Libeň

www.friendly-production.cz

receptar@friendly-production.cz

Hobby portál Telereceptář

Doprovází televizní hobby

pořady

info@telereceptar.cz

Profil na Facebooku 

Profil na Twitteru

Ceník inzerce na tomto webu

Friendly Production s.r.o., Na stráži 11

180 00 Praha 8 - Libeň

Ceník inzerce v PDF ke stažení ZDE

Objednávky přijímáme na

inzerce@telereceptar.cz