Receptář prima nápadů, 43. díl 2013 na TV Prima 27. 10. 2013 od 11,55 hodin

4570.jpg Obsah 43. dílu pořadu Receptář prima nápadů : podzimní úklid skleníku - jakou lampu na dušičky - meruňková jádra - o infrasaunách - dýně z papíru - dýňová polévka - ozdobné papriky - kdo z vás to má - o aku šroubovácích - o letošních bramborách


Video 43. dílu pořadu Receptář prima nápadů si přehrajte ZDE :

http://play.iprima.cz/receptar-prima-napadu/receptar-prima-napadu-2013-43


00:20

Začátek pořadu

02:08

4571.jpg

4572.jpg

4573.jpg

4574.jpg

4575.jpg

4576.jpg

Co ještě udělat před příchodem zimy ve skleníku ukazuje ing. Kopřiva.

- Vyčistíme jej od zbytečností, odstraníme staré lapače škůdců

- Odstraníme zbytky organického materiálu

- Mycím strojem skleník umyjeme tlakovou vodou s hypermanganem

- Dusíkatým vápnem vydezinfikujeme vnitřek skleníku

- Zeminu přikryjeme igelitovou fólií, nehnojíme

- Proti škůdcům zapálíme dýmovnici a po dobu 12ti hodin necháme skleník zaplynovat.

05:05

Rychlé rady

Sušení ořechů

Co se spadaným listím – kompostovat

06:11

4577.jpg

Blíží se svátek zemřelých a tak leckdo uvažuje o tom, jaké lampy pořídit na hroby. Lampa by měla mít plastový spodek a vršek. Dovnitř dáváme spíše velkou parafínovou náplň, nebo olejové náplně.

Více na : www.pietnisvicky.cz  

09:23

4578.jpg

Traduje se, že meruňková jádra jsou jedovatá. Obsahují skutečně kyanid, takže při konzumaci ve větším množství mohou způsobovat potíže. Na druhou stranu ale obsahují vitamín B17, ten je také v jablkových jádrech, nebo švestkových peckách. Vitamín B17 ale působí blahodárně na nastartování oslabeného imunitního systému. Bez obav jej v předepsaném množství s výhodou můžeme konzumovat v potravinových doplňcích B17 APRICARC.

Vitamin B17 je obchodní název pro látku ve světě známou pod názvem laetril. Laetril obsahuje mimo jiné i molekulu látky zvanou amygdalin. Amygdalin můžeme najít ve více než 1200 rostlinách, především však v jádrech meruněk a hořkých mandlí. Dalším zdrojem jsou i jádra z různých druhů ovoce jako jablka, hrušky, třešně, švestky, pomeranče, ale najdeme ho i v ostružinách, malinách nebo také luštěninách.

Tajemstvím účinku vitaminu B17 se detailně zabývá známý americký dokumentarista E. Griffin ve své knize SVĚT BEZ RAKOVINY. V odlehlých zákoutích Himálaje, mezi západním Pákistánem, Indií a Čínou, je malé království zvané Hunza. Jeho obyvatelé jsou světově proslulí svou dlouhověkostí a zdravím. Stařešinové z Hunzy se často dožívají více než sta let. Bez ohledu na jejich opravdový věk týmy z okolního světa, které toto místo navštívily, podaly zprávu, že v Hunze se nevyskytují běžná civilizační onemocnění.

Více : www.b17.cz  

12:57

Vyhlášení vítěze soutěže www.krbova-kamna.cz

Vyhlášení vítězů soutěže www.ionic-care.cz

14:30

4579.jpg

4580.jpg

4581.jpg

Štěpánka Hilgertová si pochvaluje regenerační účinky infrasauny, kterou mají instalovánu v loděnici a která pomáhá po masážích a odstranění prochlazení z vody po trénincích. Rozdíl mezi infrasaunou a finskou saunou je v provozní teplotě. Infrasaunu provozujeme při teplotě 60 stupňů Celsia, zatímco finskou saunu  90 - 110 stupňů Celsia. Infarasaunu tak můžeme používat častěji a to i pokud trpíme lehkými potížemi oběhového systému.

18:19

Pro ty, kteří si nemohou na zahrádkách vypěstovat okrasné dýně má paní Hana Hořáková návod, jak si tyto ozdobné plody vyrobit jednoduše z proužků papíru.

23:16

4585.jpg

Simona Cigánková z Prahy přihlásila do soutěže Luskování svůj recept "Polévka z dýně se žlutým hrachem a krevetami". Porota ocenila ve finále na výstavě Hobby podzim v Českých Budějovicích mimořádnou chuť tohoto jídla.

Postup :

Dýni máslovou nakrájenou na kostičky se solí a pepřem na oleji 20 minut pečeme při 150 stupních Celsia.

Do hrnce dáme máslo a cibulku, tu zpěníme až zesklovatí. Přilejeme drůbeží vývar, přidáme suché bílé víno. Do vývaru vložíme krevetky, až se uvaří. Okořeníme citronovou trávou, kukumou a římským kmínem. Přidáme hrách, a za mírného zahřívání rozvaříme. Upečenou dýni rozmixujeme zvlášť a spojíme s hrachovým vývarem.

Ingredience :

Nakrájená dýně na kostičky, olivový olej, sůl, pepř, máslo, cibule, kuřecí vývar, suché bílé víno, krevety, citronová tráva, římský kmín, kukuma, muškátový oříšek, žlutý hrách, smetana ke šlehání.

27:31

NOVÁ soutěž www.b17.cz

28:21

4586.jpg

Ozdobné papriky jsou vděčným dekoračním prvkem v našich interierech. Paní Daniela Dušková popisuje, jak si zakoupené sazenice papriček vysadit do svých nádob a jak se o ně starat.

32:19

Nad dopisy diváků.

Vítězem říjnového kola soutěže Kdo z vás to má je Milan Novák z Janovic u Chrudimi za vyčištění zaneřáděného pozemku stádem daňků. Druhým je Michal Kučera z Dražůvek u Archlebova za vypěstování 358 cm vysokých kukuřic.

38:51

4587.jpg

4588.jpg

4589.jpg

V této epizodě Receptáře prima nápadů se v Poradenském energetickém centru PRE, a.s. v Jungmanově ulici dozvíme jaký aku šroubovák si ze široké nabídky vybrat . Nejlépe je poradenské centrum navštívit a prohlédnout si výstavu AKU šroubováků, která bude trvat do konce roku 2013.

Více na : http://www.energetickyporadce.cz/cs/

http://www.pre.cz/pre/o-spolecnosti/tiskovy-servis/tiskove-zpravy/archiv/unikatni-centrum-energetickeho-poradenstvi-pre-je-v-provozu.html  

42:34

NOVÁ soutěž www.marimex.cz

43:21

4590.jpg

4591.jpg

4592.jpg

4593.jpg

4594.jpg

4595.jpg

Letos se bramborám příliš nedařilo, nevhodné střídání vlhka, chladu, sucha a vedra v průběhu vegetace způsobilo celkově až o 20 % nižší úrodu brambor a jejich napadení některými chorobami. Pan Jiří Procházka z firmy Europlant popisuje hlavní neduhy letošních brambor :

zelenání, napadení kořenomorkou a strupovitostí, napadení slimáky, řetízkování.

Více na www.europlant.cz

www.vubhb.cz

47:29

Pozvánka na výstavy

 
Receptář prima nápadů +420 605 55 35 35

WEB provozuje výrobce TV Receptáře prima nápadů

Friendly Production s.r.o., Na stráži 11,

180 00 Praha 8 - Libeň

www.friendly-production.cz

receptar@friendly-production.cz

Hobby portál Telereceptář

Doprovází televizní hobby

pořady

info@telereceptar.cz

Profil na Facebooku 

Profil na Twitteru

Ceník inzerce na tomto webu

Friendly Production s.r.o., Na stráži 11

180 00 Praha 8 - Libeň

Ceník inzerce v PDF ke stažení ZDE

Objednávky přijímáme na

inzerce@telereceptar.cz