SKOŘICE - POMOCNÍK NEJEN V KUCHYNI, ALE I V MEDICÍNĚ

4607.jpg

Skořici máme spojenou především s cukrovím, svařeným vínem či štrůdlem pro její typické aroma. Známe skořici mletou, ale i jako tvrdou dutou trubičku. 


Ale řada z nás možná neví, odkud vlastně toto koření pochází a jaké má pro nás další pozitivní účinky.

Skořice je vlastně kůra z tropického stromu skořicovníku cejlonského. Skořicovník roste především v tropických oblastech jako je Brazílie, Jamajka, Čína, Austrálie nebo Seychellské ostrovy.

Skořice je ale zároveň i jednou z nejstarších léčivých bylin na světě. Znali ji už staří Egypťaně či Řekové. Jedním z významných zdravotních účinků skořice je její pozitivní vliv na hladinu cukru v krvi. Skořice totiž pomůže zvýšit citlivost buněk k inzulínu. Inzulín pak lépe pracuje a upravuje nám hladinu cukru a tuků v krvi bez nežádoucích výkyvů a zároveň snižuje nebezpečný cholesterol…..tělo lépe využívá potravu a lépe ji spaluje.

Proto je skořice vhodná jak pro ty, kteří trpí nadváhou, zvýšenou hladinou cholesterolu či zvýšeným krevním tlakem, což jsou tak zvané rizikové faktory ohrožující naše zdraví, tak i pro diabetiky. Právě diabetes II. typu vzniká jako důsledek nezdravého životního stylu – obezity a nedostatku pohybu.

Protože skořice běžně nezkonzumujeme tak velké množství, jak bychom pro své zdraví potřebovali (zhruba miska skořice denně), je velmi vhodné ji užívat ve formě extraktu v doplňcích stravy. Pro vyšší účinek může být navíc kombinována s dalšími látkami pro snížení hladiny cukru v krvi jako například s kyselinou alfa-lipoovou a chromem.

Tuto účinnou kombinaci obsahuje doplněk stravy Dialevel, který patří k nejprodávanějším přípravkům napomáhajícím zachování zdravé hladiny cukru v krvi. Je vhodný jak pro osoby ohrožené diabetem díky nezdravému životnímu stylu a nadváze, tak i jako doplněk léčby pro pacienty s cukrovkou.

www.dialevel.cz

 
Receptář prima nápadů +420 605 55 35 35

WEB provozuje výrobce TV Receptáře prima nápadů

Friendly Production s.r.o., Na stráži 11,

180 00 Praha 8 - Libeň

www.friendly-production.cz

receptar@friendly-production.cz

Hobby portál Telereceptář

Doprovází televizní hobby

pořady

info@telereceptar.cz

Profil na Facebooku 

Profil na Twitteru

Ceník inzerce na tomto webu

Friendly Production s.r.o., Na stráži 11

180 00 Praha 8 - Libeň

Ceník inzerce v PDF ke stažení ZDE

Objednávky přijímáme na

inzerce@telereceptar.cz